La creació de la Coordinadora ve motivada per l'augment de colles de diables a la ciutat de Barcelona, a la dècada dels vuitanta. Els intercanvis entre colles, l'organització de les Trobades de Diables de Barcelona -des del 1982- o la reivindicació de les colles barcelonines de participar en l'organització del correfoc de la Mercè culminen, el 1987, amb la contitució de la coordinadora que, com a primera acció, va tenir cura de l'organització de la IX Tobada de Diables de Catalunya que es va celebrar a Barcelona el 1989.

Des d'aquell moment, la Coordinadora funciona com a entitat que agrupa bona part de les colles de diables de la Ciutat. A més d'organitzar les Trobades de Barcelona i participar en l'organització del correfoc, ha realitzat diverses activitats de divulgació sobre el món dels diables, tallers de tabalers o sobre seguretat, publicacions, tallers per infants i activitats per a les escoles.

La Coordinadora de Diables de Barcelona ha participat activament en el debat sobre els grups de foc -Jornades de Tarragona, Àmbit de foc del Congrés de Cultura Popular i Tradicional, comissió de treball sobre la normativa referent als grups de foc...- intentant aportar la visió de les colles que desenvolupen la seva activitat en les grans àrees urbanes ubicades fora de les comaques del balls de diables històrics.

 

Colles membres de la Coordinadora

Grups de foc de la ciutat de Barcelona

Correu