INFERNAL DE LA SAGRERA

 

Al novembre de 1982, amb motiu de la festa major de la Sagrera, un grup de joves vinculat a la vocalia de Joves de l'associació de veïns de la Sagrera, va crear els diables de la Sagrera.

El 1983, el grup -en procés de consolidació- s'instal.la al Casal de Joves. La colla s'estrena el juliol de 1983. A partir d'aquest moment realitzarà diverses actuacions i organitzarà la II Trobada de diables de Barcelona, l'any 1984.

Després de tres anys de funcionament sota aquest nom, el 1985 es produeix una divisió al grup i el nucli fundador, junt amb altres persones, adopta el nom d'Infernal de la Sagrera. La Infernal deixa el local del Casal de Joves i s'instal.la, de lloguer, al local de l'associació de veïns de la Sagrera.

Des de llavors ha anat evolucionant, creant un espectacle de música i pirotècnia. Destaquen en el seu muntage els personatges de Llucifer, la diablessa eròtica, el drac, la bruixa, el bruixot i el follet, a més dels clàssics diables. Les actuacions de la Infernal de la Sagrera són espectacles de carrer on es combina el correfoc amb els muntatges pirotècnics (encesa de campanars o edificis representatius, castells de focs...)